- اظهارات داكترسروري درباره يكي ازمشكلات كبد يا جگر

- دانستني هایي از دنیای طب و طبابت

- آشنايي با گياهان دارويي

- سوال های پزشكي و بهداشتی

- تغذيه اصولی و درست

*************
بیماری های کبد (جگر)

اظهارات داكتر رحمت الله سروري درباره مشکلات کبد

بيماري الكليك یکی ازبیماریهای شایع کبد يا جگراست که در افرادي كه به مشروبات الكلي اعتياد دارند ایجاد می شود. این بیماری خطرناك، ممكن است در عده اي از بيماران باعث مرگ شود.

علائم اين بيماري

اين بيماري درعده ای از افراد صورت حاد آغاز می شود و عده اي راهم دچار نارسائيهاي شديد كبدي مي کندکه باعث ايجادعلائم بسيار شديد در بیمار می شود.

بیماری کبد چرب

كبد چرب در بيماراني به وجود می آید كه به صورت حاد دچار این بيماري مي شوند.

علائم اين بيماري
این بیماری علائم خيلي شديدي ندارد ، فقط به لحاظ باليني ممکن است اختلالات در كبد را به وجود آورده، باعث بزرگ شدن كبد شود.
هم چنين درافراد مبتلا به اين بيماري ممكن است بيماري هپاتيت الكلي ايجاد شود كه علايمي از قبیل تهوع، استفراغ، درد، ضعف و بي حالي، تيره شدن رنگ ادرار و در بعضی موارد،اختلالات هوشياري يا خونريزي هاي گوارشي را داراست.
ناگفته نماند كه علايم اين بيماري هم چون هپاتيت است.

بيماري سيروز كبدي

بیمارانی که در طولانی مدت دچاراعتياد به الكل هستند و بیماري شان به حد مزمن می رسد، به بيماري سيروزكبدي مبتلا مي شوند كه غيرقابل درمان بوده و در نهايت منجر به مرگ مي گردد.
اين بيماري به علت سوء مصرف در مشروبات الكلي در جوامع غربي زياد ديده شده است .

علائم بيماري

1- اختلالات هوشياري
2- تجمع مايع در داخل شكم
3- خونريزي هاي گوارشي خصوصأ از ناحيه واريس هاي مري
4- درد شديد بعد ازخوردن غذاي چرب و سنگين در معده

راه هاي تشخيص بيماري

1- تعيين تاريخچه مصرف الكل
2- نمايان شدن علائم باليني
3- يافته هاي آزمايشگاهي

راه هاي درمان

1- خودداري از مصرف مشروبات الكلي
2- شركت در برنامه هاي سم زدايي
3- كنترل دوره هاي پيش گيري (دوري از مصرف الكل)

گياهان دارويي

گياه ترشك

گSample Imageياهي است كه در بخش گياهان دارويي معرفي مي شود. اين گياه علفي، يك ساله و داراي ساقه هاي خوابيده ، منشعب و پوشيده از تاراست. در بيشتر جاهاي كره زمين مخصوصأ آسيا ،اروپا، شمال آفريقا و آمريكا مي رويد. گل هاي زرد آن به حالت جدا جدا يا يكجا به تعداد 2 تا 5 تايي وجود دارد. ميوه اش پوشينه دار، دراز، داراي 5 زاويه است. نوك آن تيز است وداراي دانه هايي است كه پس از پخته شدن يا رسيدن، به فاصله هاي دور پرتاب مي شوند.همه قسمت هاي گياه، Sample Imageاشتها آور و زود هضم است و مي تواند در درمان بواسير مفيد باشد. اسهال هاي ساده و ناراحتي هاي پوستي را بهبود مي بخشد. دم كرده برگ هاي كوچك آن به عنوان خنك كننده درتب، تجويزمي شود. برگ هاي تازه آن كه با مصالح غذا مخلوط شده باشد، اشتها آور و در رفع سوءهاضمه مفيد است. كوبيده برگ هاي آن اگر با كمي آب يا حتي بدون آب بر روي قسمت ملتهب شده بدن گذاشته شود آن را خنك مي كند و سبب تسكين درد و ناراحتي مي شود. همين برگ هاي كوبيده و له شده گياه ترشك براي رفع بخار و كورك پوست مفيد است. اين گياه ادرار آور نيز مي باشد .
مصرف گياه ترشك بايد به مقداركم و زير نظر متخصص گياهان دارويي صورت بگيرد چرا كه ممكن است سبب مسموميت شود و چنانچه زياد مصرف شود براي سلامتي خطرناك خواهد بود. از اين گياه به صورت سبزي خوراكي هم مي توان استفاده كرد.

دانستني هاي طب

البته بسيار كم ديده مي شود كه كسي در حال خواب، "راه روي" كند. هرچند كه خواب روي يكي از رفتارهاي عجيب بشراست ولي با اين وصف هيچ چيزاسرار آميزي در برندارد .
براي اينكه به علت اين حالت پي ببريد، نخست به كيفيت خواب توجه كنيد. ما به خوابيدن نياز منديم ، زيرا كه اعضا وعضلات خسته ما ، طالب استراحت هستند تا نيرويي تازه براي ادامه زندگي پيدا كنند.
اگرچه هنوزبراي اين كه چرا و چگونه انسان به خواب مي رود؟ بيان علمي دقيقي يافت نشده است ولي ما اين را به خوبي دريافته ايم كه در مغزيك مركز خواب وجود دارد.مركزي كه خوابمان را تنظيم مي كند يعني به خواب رفتن و ازخواب برخاستن ما در سايه فعاليت اين نقطه از مغز، تنظيم مي گردد.
لابد مي خواهيد بدانيد كه اين مركز خود از كجا مهار ياهدايت مي شود ؟
به وسيله خون
آري براثر فعاليت روزانه، مواد مخصوص وارد خون ما مي شوند كه يكي از آنها كلسيم است.
با ورود كلسيم در خون،مركز خواب تحريك مي شود .
البته اين مركز پيشاپيش براثر برخي مواد ويژه ديگر حساسيت لازم را يافته است كه سپس در برابر كلسيم از خود واكنش بروزمي دهد .وقتي مركزخواب فعال مي شود دو كار انجام مي دهد. اول آن كه، بخشي از مغز را تعطيل مي كند كه در آن صورت ما ديگر اراده انجام كاري نمي كنيم وهمين طور ما هوشياري خود را نيز از دست داده ايم كه اين حالت را مي توان خواب مغز ناميد.
دوم آن كه، ريشه برخي ازاعصاب را كه ازمغز برآمده انداز كار مي اندازد.در آن صورت، اعضاي بدنمان در پوشش خواب فرو مي روند واز فعاليت بازمي ايستند.
اين حالت را نيزمي توان خواب بدن ناميد.
معمولأاين دو واكنش ،خواب مغز و خواب بدن به همديگر پيوسته اند . يعني همزمان باهم روي مي دهند ولي گاهي مي شود كه تحت شرايطي آن دوازهم فاصله مي گيرند. يعني درحالي كه مغز به خواب رفته، بدن هنوز بيدار است. چنين حالتي براي كسي پيش مي آيد كه دستگاه اعصاب وي به گونه طبيعي كار نمي كند. آن گاه مشاهده مي كنيم كه وي پا از رختخواب بیرون می نهد و در حالی که مغزش هم چنان خواب است راه روی می کند. خلاصه چون هم زمانی "خواب مغز" و"خواب بدن"از میان برود پدیده راه رفتن در خواب روی می دهد.

 

سؤال هاي پزشكي و بهداشتي

سوال: چه کار کنیم تا پوست بدن ما چین و چروک نشود؟

براي برطرف شدن این ضايعه كه براثر کم آبی پوست پیدا می شود
موارد زير بسيار مؤثراست:
1- مراجعه به پزشك متخصص
2- مصرف مایعات به اندازه كافي Sample Image
3- استفاده از انواع میوه جات و سبزیجات و ویتامین ها
4- داشتن روحيه اي شاد وبا نشاط به دوراز نگراني و اضطراب
5-استفاده از کرم های مخصوص ضد چین و چروک پوست
6- عدم استفاده از حمام های داغ
7- استفاده ازآب ولرم براي شستشو
8- خودداري ازمواد بهداشتي و آرايشي حاوي مواد شيميايي فراوان
سؤال از اسماعیل حیدری باشنده شیراز: متأسفانه چندی هست که با مشکل چاقی مواجه شده ام ،برای مبارزه با این بیماری چه بايد كنم؟
داکتر هاشم معتمدی و پاسخ آن:
نکته های مؤثر در کاهش وزن
1- خودداري از خوردن مواد نشاسته اي مثل نان و برنج
2- كم نمودن مقدار غذاي مصرفي و اضافه نمودن وعده هاي غذايي
3- خودداري از غذاهاي چرب و سنگين در شب
5- خوردن صبحانه جهت تأمين انرژي بدن وانجام فعالیتهای فیزیکی
6- استفاده از سبزیجات، میوه جات و سالاد
7- كاهش غذای چاشت از حد معمول
8- استفاده از خشكبار(تنقلات) و ميوه جات در حين گرسنگي
9-عدم استفاده از شیرینی جات، چاكلت،چیپس و نوشابه در سنين خردسالي (براي كساني كه چاقي در آنها ژنتيكي است.)
و اما نکات مهم در امر رژيم غذايي
1- رژیم غذايي را نبايد سخت گرفت. زيرا بدن براي انجام فعاليت هاي روزانه نياز به مواد غذايي دارد.
2- مواد غذايي مانند گوشت، برنج، لبنیات، ویتامین ها وحبوبات را نبايد يك باره قطع كرد .
3- رژيم غذايي بايد متناسب با بدن خود فرد باشد تا موجب توازن در وزن گردد.
تغذيه درست و اصولي
پرکاری تیروئید (هیپرتیروئیدیسم)
شایع ترین علت این عارضه (85 درصد موارد) بیماری گریوز است، که ناشی از تحریک بیش از حد غده ی تیروئید توسط سیستم ایمنی است. مصرف بیش از اندازه ی هورمون تیروئید یا داروهای حاوی هورمون تیروئید، فعالیت بیش از حد غده ی تیروئید و همچنین التهاب تیروئید که باعث ذخیره شدن و ترشح مقدار زیادی هورمون در خون می شود از سایرعوامل ابتلا به پرکاری تیروئید هستند. Sample Image
علایم پرکاری تیروئید
کاهش وزن سریع ( علی رغم افزایش اشتها وحتی مصرف زیاد غذا)، بی حوصلگی و تحریک پذیری شدید، کاهش تمرکز، ایجاد حالات وتنشهای عصبی، اضطراب و نگرانی ، اختلال خواب، افزایش ضربان قلب و تپش قلب به دنبال انجام کارهای معمول، افزایش فشار خون، تعریق بیش از حد، ضعف عضلانی، لرزش و تنشهای غیرارادی،( خصوصاً در دستان و انگشتان) مشکلات بینایی و بیرون زدگی غیر طبیعی کره ی چشم یا اگزوفتالمی، گواتر یا بزرگ شدن غده ی تیروئید، افزایش حساسیت و تحریک پذیری نسبت به گرما، تغییر حرکات طبیعی روده ی بزرگ،( اسهال و یبوست) و ريزش مو.


رژیم غذایی در پرکاری تیروئید (هیپرتیروئیدیسم)
1- از آنجا که میزان انرژی مورد نیاز در این شرایط 60-50 درصد افزایش می یابد، بیماران باید از رژیم پرکالری (حدود 40 کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) استفاده نمایند. بهتر است بیماران تعداد وعده های غذایی را افزایش دهند و در مقابل، از حجم هر وعده مقداری کم کنند.
2- دریافت پروتئين نیز باید بین 75/1 - 1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن افزایش یابد. گنجاندن تخم مرغ، گو شت قرمز، گوشت ماکیان و ترکیب غلات و حبوبات در رژیم غذایی برای تأمین نیاز پروتئینی توصیه می شود. در صورت تخلیه ی ذخایر پروتئینی بدن، استفاده از مکمل های پروتئینی به ویژه قبل و بعد از عمل جراحی زیر نظر متخصص تغذیه، می تواند مفید باشد.
3- استفاده از مولتی ویتامین و مولتی مینرال توصیه می شود. منابع غذایی که باید در رژیم غذایی این بیماران گنجانده شوند عبارت اند از: مركبات ، كيوي ، شير و فرآورده های آن، سبزیجات سبز رنگ، جوانه ی حبوبات و ماهي .
4- از مصرف زیاد ید پرهیز شود. لازم به ذکر است از آن جا که بعضی از مکمل های ویتامینی و مواد معدنی، دارای مقادیری ید نیز هستند، مبتلایان به پرکاری تیروئید، باید از مصرف این قبیل مکمل ها و هرگونه مکمل ید پرهیز کنند. در ضمن از مصرف برخی غذاهای دریایی، علف ها و جلبک های دریایی هم که غنی از ید هستند، باید اجتناب نمایند.
5- مصرف کلیه ی غذاها و نوشیدنی های تحریک کننده مانند چاکلت، نوشیدنی های کافئین دار( مانند چاي ، قهوه ، کولا) و همچنین کشیدن سگرت باید در این بیماران محدود شود.
6- از گواتروژن های طبیعی استفاده شود. منظور از گواتروژن ها ترکیباتی هستند که باعث کاهش عملکرد غده ی تیروئید می شوند. بنابراین استفاده از آنها به هنگام پرکاری تیروئید موثر خواهد بود. منابع عمده ی گواتروژن ها عبارت اند از: سبزیجات خانواده ی کلم ، پالك، شلغم ، ناك، شفتالو(هلو)، همچنین بادام زميني و سايبين(سويا) . جالب است بدانید ترکیبات گواتروژن به دنبال حرات از بین می روند.
نسبت به دریافت توام گواتروژن های طبیعی با داروهای ضد تیروئید باید کاملاً احتیاط نمود، زیرا این ترکیبات می توانند باعث افزایش عوارض جانبی داروها شوند. البته همان طور که اشاره شد پخت مواد غذایی فوق می تواند این اثرات را کاهش دهد. سایر سبزیجات مفید در هیپرتیروئیدیسم عبارت اند از: زردك، كرفس،مرچ يا فلفل سبز، گشنيز، زردآلو ، سيب ، گریپ فورت و آناناس.
با توجه به این که سوخت و ساز کلسیم در مبتلایان به بیماری گریوز تغییر می کند این افراد بیشتر در معرض پوکی استخوان (استئوپروز) قرار دارند. بنابراین مصرف مکمل کلسیم زیر نظر متخصص می تواند مفید باشد.
در شرایطی که فرد مشکل کلیوی یا قلبی خاصی نداشته باشد، مصرف روزانه ی 4-3 لیتر آب در روز توصیه می شود. در بعضی از بیماران مبتلا به اگزوفتالمی نیز شاید مجبور به محدود کردن مقدار مایعات و نمک دریافتی باشیم.

+ نوشته شده توسط As Man در چهارشنبه هجدهم اسفند 1389 و ساعت 19:55 |
کارشناس : داکتر مصطفی برهانی

امروز درباره خرما صحبت می کنیم که در احادیث و روایات اسلامی تاکید زیادی بر مصرف آن شده است . تولید خرما جزء مهمی از درآمدهای اقتصادی بسیاری از کشورها بخصوص بعضی از کشورهای اسلامی به حساب می آید . کشورهای عراق و عربستان و ایران از مهمترین تولید کنندگان و صادر کنندگان خرما در دنیا هستند . علاوه بر خرما از کلیه اجزا و قطعات درخت خرما هم استفاده های زیادی می شود . بعنوان مثال از شاخه های آن در ساخت انواع سبد ، زنبیل ، حصیر و وسایل دیگر استفاده می شود . از لیف و چوب و تنه خرما در صنعت چوب و نئوپان استفاده می شود که اگر با توجه به پیشرفت های علمی و صنعتی از آن به درستی بهره برداری شود می تواند در توسعه و شکوفایی اقتصاد ، نقش مهمی داشته باشد . امروزه از خرما استفاده های غذایی ، دوایی و صنعتی بسیار زیادی از خرما می شود و مصرف آن در سبد غذایی بسیاری از خانواده ها قرار دارد بطوریکه تولید سالانه خرما در جهان حدود سه میلیون و دو صد هزار تن بر آورده شده است . از آنجایی که غذای مغز ، گلوکز خالی است و گلوکز در شیرینی جات طبیعی مثل خرما ، عسل و انگور وجود دارد بنابراین بسیار مناسب است برای اینکه در طول روز فعالیت فکری و مغزی انسان به درستی انجام پذیرد و اختلالی در سلسله اعصاب رخ ندهد ، صبحانه ، خرما یا عسل یا شرینی های طبیعی دیگر مصرف شود .

خرما در هرم غذایی اهمیت زیادی دارد و از ارزش بالایی برخوردار است بطوریکه می توانیم بگوییم خرما هم غذا است و هم دوا و هم قابلیت ذخیره سازی و نگهداری را دارد و می توانیم تا حدود بیش از یکسال آنرا ذخیره کنیم بدون اینکه بطور قابل توجهی خاصیت و ارزش غذایی اش را از دست بدهد .
خرما و درخت خرما مثل معدنی است که انواع غذاها و دواها را می توانیم از آن تهیه کنیم . خرما بهترین غذا برای مناطق گرمسیر و بیابانی است هم به این دلیل که عطش و تشنگی را بر طرف می کند و هم به این دلیل که املاح و مواد از دست رفته بدن را می تواند سریعا جایگزین کند و انرژی لازم را برای فعالیت فراهم کند . از طرف دیگر بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است خرما کاملترین غذاهاست چون تقریبا همه ویتامین ها و املاح معدنی را دارد ، ویتامین های A ، C ، D و همچنین ویتامین های گروه B در خرما وجود دارد . همچنین خرما دارای پروتئین است ، چربی ، کربوهیدرات یا قندها را دارد ، سدیم ، پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، کلر ، ید و کاروتین و اسید های آمینه به نسبت های متفاوتی در خرما وجود دارد بنابراین می توانیم بگوییم که تقریبا هیچ میوه یا ماده غذایی ای وجود ندارد که این همه مواد را یکجا داشته باشد .
خرما باعث تقویت سیستم ایمنی و تقویت سیستم دفاعی بدن می شود بنابراین می تواند از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند . خرما منبع مهمی برای تامین انرژی بدن است چون مقدار زیادی قند میوه یا پروکتوز دارد . خرما غذای مغز و سلول های عصبی است چون دارای گلوکز و فسفر است و باعث نشاط و سرحالی بدن می شود . مصرف مداوم و پیوسته خرما باعث رفع کم خونی می شود چون آهن زیادی دارد اگر ما روزی نیم کیلو خرما به مدت یکماه مصرف کنیم تقریبا هر نوع کم خونی ای که ناشی از فقر آهن باشد را جبران می کند .
خرما برای معالجه شب کوری هم بسیار مناسب است چون غنی از ویتامین A است و رطوبت چشم را هم حفظ می کند . از مبتلا شدن به سرطان هم جلوگیری می کند چون دارای منیزیم است - همچنین دارای کاروتن است که برای پیشگیری از سرطان بسیار مفید است . خرما برای استحکام استخوان ها و دندان ها هم مفید است چون دارای ویتامین D و فسفر است که موجب جذب کلسیم می شوند . باعث پاک کردن روده ها و دفع سم ها از بدن می شود خستگی و اختلالات قلبی را هم بر طرف می کند ، از تحلیل عضلات و کم حجم شدن آنها هم جلوگیری می کند بنابراین کسانیکه ورزشکارند می توانند از خرما استفاده کافی را ببرند .همچنین خرما برای سوء هاضمه ، ناراحتی های گوارشی و همچنین ناراحتی های تنفسی مثل آسم بسیار مفید است ، برای فکر و افزایش حافظه هم مفید است . به دلیل داشتن ویتامین های گروه B باعث برطرف شدن استرس و اضطراب می شود . همچنین به دلیل مواد بسیار مفیدی که دارد باعث می شود پیری را به تاخیر بیندازد ، باعث پیشگیری از ریزش مو ، ترک لب و تکه تکه شدن ناخن ها هم می شود و برای بیماری های کبدی و فلج شدن هم مفید است .
برای برطرف کردن خستگی ، سستی و بیحالی هم بسیار مفید است چون موادی که در خرما وجود دارد بسیار زود جذب می شود . در مغز کودکان ماده ای وجود دارد که باعث آرامش کودکان می شود و اگر این ماده کم شود باعث اضطراب ، بیخوابی ، پرخاشگری و بیقراری طفل می شود که با خوردن خرما این کمبود بر طرف می شود و کودک مجددا به آرامش بر می گردد . از طرفی هم خرما باعث زیاد شدن وزن کودک می شود و ضعف او را برطرف می کند بخصوص اگر خرما همراه شمبلیله مصرف شود باعث ازدیاد بیشتر وزن کودکان می شود و ضعف را بیشتر برطرف می کند . خرما باعث افزایش فعالیت فکری و مغزی کودکان می شود و در یادگیری تاثیر بسیار مثبتی دارد چون همانطور که گفتم دارای فسفر است .
خرما یکی از میوه هایی است که مقدار فسفر و کلسیم آن به اندازه فسفر و کلسیمی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد . خرما دارای ویتامین A است ، این ویتامین مخصوص رشد است و برای نگهداری کلسیم در بدن ضروری است .
خرما ویتامین B1 هم دارد که برای تعادل اعصاب و تغذیه بدن لازم است . فسفری که در خرما وجود دارد سلول های عصبی را سرزنده و شاد نگه می دارد و این ماده حیاتی است که چاره و درمان موثر تمام کمبودهای بدن است .
بر طبق تحقیقات علمی صورت گرفته مشخص شده است که احتیاج انسان به آهن طوری است که اگر ما روزانه مقداری تقریبا کم خرما مصرف کنیم می توانیم آهن مورد نیاز بدن را تامین کنیم . بنابراین با مقدار کمی خرما احتیاج بدن به آهن رفع می شود . آهن نیرودهنده گلبول های قرمز خون است و چون خرما دارای مقدار زیادی آهن است در جلوگیری از کم خونی و یا معالجه و درمان آن اثر کاملی دارد . وجود منیزیم در خرما هم قابل توجه است . معمولا برای یک کیلو خرما یک متر مکعب آب لازم است و آب در مناطقی که درختان خرما رشد می کند بسیار کمیاب است و این مناطق سرشار از املاح معدنی بخصوص منیزیم است که میوه خرما از آن بهره کافی می برد .
وجود منیزیم در خرما باعث شده است تا صحرانشینان که در آبادی های نزدیک به درختان خرما زندگی می کنند و اغلب خوراک آنها خرما است از ابتلا به سرطان مصون و محفوظ باشند چون ثابت شده است منیزیم یکی از موادی است که اگر به مقدار کافی در غذا وجود داشته باشد در مقابل سرطان مصونیت ایجاد می کند . ماده گرانبهای منیزیم علاوه بر اینکه در مقابل سرطان محافظت ایجاد می کند خودش هم یک کاتالیزور است یعنی واکنش هایی که در بدن رخ می دهد را تقویت می کند تا این واکنش ها و سوخت و سازها به خوبی صورت بگیرد و این کاتالیزور برای اصول تغذیه بدن ما لازم است چون منیزیم انرژی عضلانی را تقویت می کند و قوای عصبی و عمومی بدن را افزایش می دهد . منیزیم با فسفر ، تقویت کننده اعمال فکری ما هستند البته منیزیم برای پروستات کلیه ها هم ماده غذایی پر ارزشی است . بعضی اوقات کلیه ها نمی توانند از ورود قند به خون جلوگیری کنند و در نتیجه قند خون ممکن است وقتی بالا برود ، بیماری دیابت پیدا شود در این صورت یکمقدار منیزیم می تواند جریان کارها را به سیر طبیعی خودش سوق دهد . اشخاصی که به بیماری دیابت مبتلا شده اند خرما برای آنها شیرینی طبیعی است و چون دارای ویتامین B2 است غذا را خیلی زود جذب بدن می کند .
البته خرما را می توانیم تا بیش از یکسال نگهداری کنیم بطوریکه اثر و مواد آن تقریبا حفظ شود اما اگر خرما تازه و طبیعی باشد بسیار بهتر است . خرمایی که تخمیر شده است و یا با مواد شیمیایی شسته شده است برای سلامتی زیاد مناسب نیست حتی الامکان باید خرمای تازه و طبیعی مصرف شود . کسانیکه دچار کم خونی شده اند می توانند در جاهایی که درختان خرما وجود دارد رژیم خرما بگیرند و بجای هر غذایی روزی نیم کیلو خرما بخورند و اگر این کار را تا یکماه ادامه دهند کم خونی شان برطرف خواهد شد و دارای رنگ و رخساری سالم و شاداب خواهند شد .

+ نوشته شده توسط As Man در چهارشنبه یازدهم اسفند 1389 و ساعت 21:12 |
- اظهارات آقای داکتر سروری درباره بیماری هپاتیت c
- گیاهان دارویی
- دانستنی هایی از دنیای طب و طبابت
- سوال های پزشکی و بهداشتی
- تغذیه اصولی و درست

*****************
هپاتیت c:

ابتدا اظهارات آقای داکتر سروری درباره این بیماری:

راه های انتقال

عامل و ایجاد کننده این بیماری، یکی از ویروس های هپاتیت است.Sample Image
انتقال این بیماری شباهت زیادی به هپاتیت وهمچنین ایدز دارد (از طریق خون به بدن )

1.تماس های جنسی
2.استفاده از سرنگ های مشترک در معتادان تزریقی
3.انتقال از مادر به جنین
4.حجامت در آرایشگاه ها، و مراکز غیر صحی

متاسفانه این بیماری خیلی سریع مزمن می شود. در 85 درصد افرادی که در معرض این بیماری قرار می گیرند ویروس بیماری به صورت پایدار در بدن باقی می ماند و به حد مزمن می رسد و حتی ممکن است تا پایان عمر هم در بدن باقی بماند. 15 درصد باقی مانده هم ویروس از بدنشان پاک می شود.
مزمن شدن متأسفانه با عوارضی از جمله مشکلات کبدی و حتی سرطان کبدی روبه روست که در نهایت منجر به مرگ نیز می گردد.

علائم بیماری

به لحاظ علایم بالینی مثل همۀ هپاتیت ها از یک طیف کاملاً بی علامت شروع می شود.

علائم عمومی این بیماری : زردی ، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و بی حالی، تب، ناراحتی های گوارشی، اسهال و کمبود پروتئین بدن و ایجاد ورم عمومی بدن می باشد.

راه تشخیص بیماری

برای تشخیص باید آزمایش هایی انجام شود و با توجه به تشخیص دقیق، درمان های خاص آن صورت بگیرد.

برای درمان از داروهای ضد ویروس می توانیم استفاده نمائیم.
در رابطه با رژیم غذایی باید اصلاحاتی صورت بگیرد که مایع درمانی یکی از این راه ها است. مصرف الکل و مشروبات الکلی همچون سم است و در واقع به مثابه امضای حکم مرگ این بیماری ها می تواند باشد.
و بالاخره با توجه به راه های انتقال این بیماری باید از مبتلا شدن به آن پیشگیری کرد.


*****************

گیاهان دارویی
زنجبیل

زنجبیل، گیاهی چند ساله است که ساقه آن به بلندی 30 سانتی متر تا یک متراست. شکل ظاهری این گیاه به نی شباهت دارد.Sample Image
این گیاه به حالت طبیعی در نواحی شرقی هندوستان می روید و در سریلانکا و چین هم یافت می شود. پرورش زنجبیل در جنوب آسیا، ژاپن، آفریقای شمالی و مکزیک معمول است. زنجبیل بوی قوی، معطر و مطبوع دارد. این گیاه از نظر خواص غذایی گرم است.
این گیاه را (نیم گرم تا یک گرم) معمولاً مخلوط با دارچین یا به شکل دم کرده، گاهی هم با نعناع و وانیل مصرف می کنند.

*******************

 

دانستنی های طبی

معرفی بیماری فوبی یا فوبیا (نوعی هراس بی جا)

آیا هرگز شنیدید یا دیدید که شخصی از بعضی جاها بی خودی بترسد؟ آری افرادی هستند که از جمعیت یا از برخورد با دیگران وحشت دارند. چنین حالتی را واکنش فوبیک یا واکنش هراس بی جا می گویند.
آیا به راستی چنین افرادی بیمار هستند؟ نه آنها مبتلا به یک ناراحتی عاطفی هستند. چرا که به هرحال چیزی وجود دارد که آنها را پریشان حال می کند یا در گذشته ممکن است با مسایلی برخورد کرده اند که این پریشانی را در نهادشان باقی گذاشته است. اینها مدام سعی می کنند تا چاره ای برای درد عاطفی خودشان پیدا کنند. درست همان طور که انسان برای درد بدنی خودش به دنبال درمان می گردد.
گونه ای از این واکنش ها عامل تولید و گسترش فوبی یا یک ترس بی جا وغیرعادی از چیز خاص است. مثل ترس از شلوغی و یا جاهای خلوت.
از نکات جالب درباره این افراد این است که بیم شان از چیزهایی است که خود قادرند از آنها اجتناب کنند مثلاً کسی آنها را مجبور نمی کند به جاهای پر جمعیت یا برعکس به نقاط خلوت بروند. اگرهم نروند حالشان خوب است و هرگز نگرانی نخواهند داشت. اما این که چرا باید شخصی مثلاً از جاهای شلوغ یا وسیع احساس ترس و بیم داشته باشد؟ حقیقت این است که چنین بیمی منشأ در جایی دارد چه بسا که این شخص در دوران خردسالی از چیزی احساس ترس و بیم می کرده یا چه بسا که عامل این بیم خص، شی ء و یا چیزی باشد که در کودکی هم او را دوست می داشته و به جهتی هم از آن می ترسیده است .
این تضاد دوست داشتن و ترسیدن باعث می شود که بعدها وی چیز دیگری را به عنوان عامل ترس، جایگزین آن مورد کند. مثلأ جاهای شلوغ را نماد یا یاد آور آن قرار بدهد. لذا از آن موقعیت ها پرهیز می کند و به قول خودش از حقیقتی گریخته است.

*******************
سوال از شما و جواب از محمد هاشم معتمدی

سوال : برادری از گرفتگی عضلات پایش شکایت دارد. این مسأله به چه علت است؟
جواب:گرفتگی عضلات مخصوصأ یک طرفه از فعالیت های زیادی مانند دویدن است که باعث تجمع ماده ای در عضله می شود واین ماده درعضله باعث ایجاد درد شده که با استراحت بهبود می یابد.
استراحت باعث می شود که این ماده در خون تجزیه شده و دفع شود. بعضی مواقع اگر درد یک طرفه باشد به احتمال زیاد یکی از اعصاب مهره های کمر مشکل دارد. چنین افرادی که به گرفتگی عضله یک طرفه دائمی رو به رو می شوند باید از طریق عکس از مهره های کمر آنان ارزیابی صورت بگیرد. عواملی چون بیماری آرتروز و ایجاد فاصله بین مهره های کمر و یا نزدیکی کمر روی عصب سیاتیک فشار وارد می کند و وقتی فشار عصب سیاتیک به وجود آمد عضله دچار گرفتگی می شود بنابراین چنین افرادی باید به متخصص ارتوپدی و متخصص اعصاب مراجعه نموده، از فعالیت های سنگین خودداری کرده، و از داروهای مخصوص استفاده کنند. کمبود پتاسیم هم می تواند باعث گرفتگی عضلات شود که موز به عنوان دارا بودن پتاسیم فراوان می تواند مؤثر باشد. هم چنین مصرف گوجه فرنگی و سبزیجات نه تنها در بیماری های گوارشی وهاضمه بلکه برای گرفتگی عضلانی هم مؤثراست. بیماری هایی که نیاز به درمان دارویی دارد و باید طبق تجویز پزشک مصرف شود.

*****************

تغذیه

ناراحتی معده

ناراحتی معده گاهی از سوزش معده، سوزش قلب و سوزش سینه فهمیده می شود که این حالت باعث ترش کردن، درد گرفتن و سوزش سینه می شود که گاهی ممکن است با سوزش قلب اشتباه گرفته شود و فرد فکر کند که قلبش گرفته است و احساس یک تکه سنگ در قسمت بالای شکم کند.
درد پشت، شانه، خسته شدن کمر و بعضی ازعلایم دیگر از نشانه های دیگر ناراحتی معده است .
اما در این ارتباط به چند توصیه توجه کنید :

1- ادویه جات به خصوص فلفل را کمتر مصرف کنید.Sample Image
2- تعداد وعده های غذایی را بیشتر کنید و در هر وعده غذایی مقدار کمی غذا مصرف کنید.
3- در صورتی که اضافه وزن دارید وزنتان را کم کنید.
4- لباس تنگ نپوشید و با شال و یا کمربند شکم خود را نبندید.
5- بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید. پیش ازغذا و یا بعد از غذا، مطالعه نکنید.
6- حالت آرامش را مخصوصأ هنگام غذا خوردن، حفظ کنید. (سعی کنید که آرام باشید و عصبانی نشوید.)
7- مصرف چای و قهوه را کم کنید.
8- حبوبات خصوصأ نخود و لوبیا را حداقل 6 ساعت در آب خیس کنید. آبش را دور بریزید و بعد آن را مصرف کنید.
9- غذاها را زیاد داغ مصرف نکنید.غذا را به آرامی بخورید، خوب بجوید و مصرف نوشابه های گاز دار و شکلات و مواد رنگی را هم حتمأ قطع کنید.
10-غذاهایی را که ایجاد نفخ می کند مصرف نکنید. این غذاها در افراد مختلف متفاوت هستند، بنابراین دقت کنید تا زمانی که احساس سوزش در سینه دارید ، با خوردن چه غذاهایی احساس نفخ می کنید . البته بعد از اینکه حدود 4 تا 6 ماه این غذاها را ترک کردید و ناراحتی معده شما به طور کلی خوب شد می توانید یکی یکی و در مقدار کم ، این غذاها را مصرف کنید. 11- بعضی خوراکی ها درد معده را تسکین می دهند، به طور مثال خوردن یک لیوان شیر قبل از خواب در بیشتر افراد باعث کاهش سوزش معده و خوابی آرام در طول شب می شود.
12- نعناع، عرق بید مشک و عرق بهار نارنج، معمولأ موجب تسکین درد معده می شود .
13- از موادی که دارای جوش شیرین هستند دوری کنید و سعی کنید از نان های تخمیر شده استفاده کنید. گوشت کباب شده روی شعله مستقیم را مصرف نکنید . ممکن است این غذا موجب شدت بیماری تان شود.
حتی اگر درد معده تان هم کم شد ولی باز هم این غذاها باعث اختلالات معده می شود.
مصرف سگرت را قطع کنید. مصرف آسپرین هم ناراحتی معده را بیشتر می کند، بنا براین تا حد امکان از مصرفش خودداری کنید.

+ نوشته شده توسط As Man در چهارشنبه چهارم اسفند 1389 و ساعت 19:53 |

- اظهارات داکتر رحمت ا....سروری درباره تب خال
- آشنایی با گیاهان دارویی
- سوال و جوابهای طبی - صحی
- مطالبی پیرامون آرتروز

" اظهارات داکتر رحمت ا....سروری درباره یکی دیگر از مشکلات پوستی (تب خال) "
« یکی از بیماریهای پوستی بسیار شایع که در جامعه شناخته شده است، تب خال است. این بیماری به گونه ای است که ممکن است هر کسی دوره ای از آن را در طول عمر خود تجربه کرده باشد و یا این که حداقل در اطرافیان خود دیده باشد. تب خال در واقع بیماری ویروسی است و راه ورود آن به داخل بدن معمولاً از طریق خراشهایی است که در پوست ایجاد می شود و از این طریق ویروس به داخل پوست منتقل شده و باعث به وجود آمدن تب خال می شود. معمولاً این ویروس در سلولهای عصبی ناحیه صورت به صورت نهفته باقی می ماند و هر زمانی که بدن دچار ضعف سیستم ایمنی شود، بروز پیدا می کند.
افراد به دنبال تب کردن، دیدن خواب بد، ترس، استرس و شرایط بد روحی - روانی دچار تب خال می شوند. همچنین تب خال به دنبال بیماریهای خاصی که ممکن است سیستم ایمنی بدن افراد را تضعیف کند، به وجود می آید.
علایم بالینی این بیماری کاملاً شناخته شده است. تاولهای ناحیه صورت خصوصاً ناحیه لب که همراه با درد هم می باشد از علایم بارز این بیماری است. تب خال پس از طی نمودن دوره بیماری، بهبود پیدا می کند و افراد را به لحاظ زیبایی دچار مشکل نمی کند.
اما نکات قابل توجه در این بیماری :
تب خال به این دلیل که عامل آن عمدتاً ویروسی است، قابل انتقال به دیگران است. پس اگر ما بهداشت را رعایت نکنیم، از حوله مشترک استفاده کنیم و با کسانی که تب خال در ناحیه لب دارند روبوسی کنیم این ویروس را به راحتی به بدن خود منتقل می سازیم.
همچنین نباید محل تب خال را بکنیم و یا دستکاری کنیم زیرا با این کار، امکان پخش شدن چنین ضایعه ای به نقاط دیگر بدن را فراهم نموده ایم. حتی با این کار امکان انتقال بیماری به ناحیه چشم هم وجود دارد که بر اثر آن آسیبهای جدی به چشم وارد می شود. پس باید خیلی دقیق باشیم و از کندن ضایعات و مواردی که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن ما می شود دوری کنیم.»

گیاهان دارویی : " آقطی سیاه و خواص دارویی آن "
آقطی سیاه از نظر طب قدیم سرد و خشک است. پوست ثانوی یا پوست داخلی ساقه و ریشه آن از نظر طبی موثرترین قسمتهای این گیاه است.
- در درمان رماتیسم و درد مفاصل موثر است.
- ادرارآور است.
- ملین و ضد یبوست می‌باشد و بهترین دارو برای رفع یبوست در افراد سالخورده و کسانی است که انقباضات روده بزرگ در آنها ضعیف شده است.
- دم کرده برگهای خشک شده آن در رفع اسهال موثر است.
- برای از بین بردن خارش بدن ، پوست ساقه آن را در روغن بجوشانید و سپس آن را صاف کرده و بگذارید سرد شود. این روغن را روی قسمتهایی که خارش دارد بزنید.
- برای جوش‌خوردن استخوان و مداوای شکستگی استخوان ، از دم کرده ریشه این درختچه استفاده کنید.
- دم کرده گلهای خشک شده آقطی سیاه درمان کننده سرماخوردگی ، بیماریهای دستگاه تنفسی و نقرس می‌باشد.
- جوشانده گلهای خشک شده این گیاه برای معالجه برونشیت و عفونت پرده های قفسه سینه مفید است.
- بخور گلهای آقطی سیاه برای درمان بیماریهای سل مفید است و اخلاط چسبناک را از گلو خارج می سازد .
- بیماریهای گرده و مجاری ادرار را درمان می‌کند.
- سنگ گرده را خارج می‌سازد.
- شیر مادران شیرده را زیاد می‌کند.
- در درمان بیماری های صرع مفید است.
- جوشانده گلهای خشک شده آقطی سیاه را به صورت کمپرس روی زخمهای اگزما بگذارید زیرا اثر مطلوب خواهد داشت.
- خوردن میوه آقطی سیاه و مالیدن آن به سر باعث سیاه شدن مو و تقویت مو می شود .
- جوشانده گلهای آقطی سیاه را روی سوختگیها بگذارید و کمپرس کنید. اثر شفا بخش دارد.
- برای از بین بردن ورم چشم می توان چشم را با جوشانده گلهای این گیاه شستشو داد .
- جوشانده برگ این درخت آفت درختان و سبزیجات را از بین می‌برد.
- اگر پوست حساس دارید برای شستن صورت یا پاک کردن آرایش از دم کرده آقطی سیاه استفاده کنید.
استفاده زیاد از آقطی سیاه ممکن است باعث تهوع و همچنین ورم روده‌ها شود. آقطی سیاه سرد است و بنابراین افراد سرد مزاج حتماً باید آن را با عسل بخورند.

" سوال و جوابهای طبی - صحی "
سوال : دوستی طی تماس با رادیو دری چنین سوال نموده است که قبلاً اطفال مشکلات زیادی در ابطه با دندان نداشتند اما امروزه زیاد با این مشکل برخورد می کنیم. بفرمایید که مشکل چیست؟

اظهارات محترمه داکتر سمانه آبیاری در این باره:
« علت افزایش مشکلات دهان و دندان امروزه به این دلیل است که در گذشته تغذیه غالب مردم از چند نوع محدود غذاها بود و حفظ سلامت دندانها بهتر و راحت تر بود اما امروزه با افزایش انواع مواد غذایی، شیرینی جات و انواع چاکلت که مصرف آنها تأثیر منفی زیادی بر بهداشت دهان و دندان دارد کنترل پوسیدگی دندانها دشوارتر شده است و بر خلاف تصور عامه مردم که فکر می کنند بعد از مصرف مواد قندی می شود با مسواک زدن یا برس کردن، کاملاً جلوی پوسیدگی دندانها را گرفت، باید به این نکته تأکید شود که حتی استفاده از بهترین وسایل بهداشتی و برسها و مسواکها هم نمی توانند تمام سطح دندان را به طور کامل تمیز کنند. به همین دلیل اولین و بهترین راه برای حفظ سلامت دهان و دندان، کنترل تغذیه است. نکته ای دیگر که باید دقت شود این است که به سلامت دندانها از همان دوران کودکی که دندانهای شیری در دهان وجود دارند دقت شود چون دندانهای شیری درست است که بعد از مدتی می افتند و جای آنها دندانهای دائمی درمی آید اما دندانهای شیری نقش مهمی در سلامت دندانها تا پایان عمر ایفا می کنند و آسیب دیدگی به آنها می تواند باعث خراب شدن دندانهای دائمی شود. مهم ترین عاملی که می شود بچه ها را تشویق به مسواک زدن یا برس کردن دندانها نمود، رعایت همین مسأله از سوی والدین است یعنی پدر و مادر باید دندانهایشان را به طور مرتب درمقابل فرزندانشان بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنند و از نخ دندان و دهان شویه استفاده کنند تا کم کم این به عنوان الگو در ذهن کودکانشان جا بیفتد. همچنین باید در سنین 6 تا 13 سالگی هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک رجوع شود.»

" مطالبی پیرامون آرتروز "
در قسمت قبل گفتیم که درد، خشکی مفصلها پس از استراحت و کم شدن انعطاف پذیری مفاصل از نشانه های آرتروز است.

و اما ادامه مطالب در این باره:
چه اتفاقی می‌افتد كه كسی به آرتروز مبتلا می‌شود؟
علت ایجاد این بیماری هنوز به ‌طور واضح شناخته نشده است ولی چند عامل وجود دارد كه می‌تواند زمینه ‌ساز ابتلا به آرتروز باشد.
سن بالا :
بزرگترین عامل خطرساز برای آرتروز، سن می‌باشد. به طوری که در زنان با سن کمتر از 45 سال، فقط 2% ، در سنین بین 64-45 سال میزان شیوع 30% و بالای 65 سال این میزان 68% بوده است. با افزایش سن ساختمان غضروف دچار تغییر و تحول می شود، به طوری که آب زیادتری داخل غضروف می رود و در نتیجه، تقریباً تمامی افراد مسن در صورت عکسبرداری متوجه آرتروز در مفاصلشان می شوند .
ضربه :
ضربه‌های شدید و استفاده مکرر از مفصل نیز از عوامل خطر ساز مهم جهت آرتروز هستند. آرتروز در ورزشكاران حرفه‌ای كه مدام در معرض ضربه خوردن هستند بسیار شایع است. مثلاً در فوتبالیستها. صدمات غیر ورزشی مثل تصادفات رانندگی یا دریوری هم زمینه را برای آرتروز مهیا می‌كند.
ارث:
آرتروزهایی که به خصوص در خانمها دیده می شود و به خصوص آرتروز بند انگشتان، زمینه ژنتیک دارند. بنابراین کسانی که در خانواده خود افراد مبتلا به آرتروز بند انگشت داشته اند در معرض ابتلا به آرتروز هستند.
عدم استفاده صحیح از مفاصل:
فشار بيش از حد روي مفاصل و يا كششها و چرخشهاي ناگهاني يكي از مهمترين عوامل ايجاد آرتروز محسوب مي شوند.
تحلیل عضلات:
ضعف عضلات باعث مي شود كه مفاصل، فشار بيشتري را تحمل نمايند.

+ نوشته شده توسط As Man در سه شنبه سوم اسفند 1389 و ساعت 20:16 |

- اظهارات داکتر رحمت ا...سروری درباره عوارض داروها بر پوست
- آشنایی با گیاهان دارویی
- دانستنیهای دنیای طب و طبابت
- سوال و جوابهای طبی - صحی

" اظهارات داکتر رحمت ا...سروری درباره عوارض داروها بر پوست "

« یکی از شایع ترین بحثهایی که ما در ارتباط با بیماریهای پوست داریم عوارضی است که برخی داروها روی پوست می گذارند. عمده این عوارض به شکل بثورات پوستی وجود دارد که ما آن را به نام بثورات دارویی می شناسیم. به این معنا که افراد وقتی دارویی را مصرف می کنند، ممکن است که نسبت به آن حساسیت داشته باشند و بعد هم به دنبال این حساسیت، روی پوست اینها نقاط سرخ رنگی ظاهر شود که همراه با خارش و سوزش باشد. همچنین ممکن است که ضایعاتی شبیه به کهیر و حتی در مواردی تاول هم به دنبال مصرف داروهای خاص ایجاد شود. این عوارض بسیار شیوع دارد و در افراد مختلف هم این مشکلات دیده می شود.
در بعضی موارد می بینیم که ضایعات در افرادی که برای اولین بار داروی خاصی را مصرف می کنند، خیلی شدید نیست اما در مراحل بعدی و در استفاده مجدد می بینیم که ضایعات شدیدی را به لحاظ پوستی ایجاد می کند که ممکن است این ضایعات با علایم دیگری مثل علایم تنفسی همراه باشد و یا این که فقط ضایعات پوستی داشته باشیم. حساسیت به آنتی بیوتیکهای مختلف هم می تواند خودش را به شکل ضایعات پوستی نشان دهد. بسیاری از آنتی بیوتیکهای شایع مثل آموکسی سیلین، پنی سیلین و آمپی سیلین داروهای شایعی هستند که می توانند به شکل بثورات پوستی ایجاد شوند. معمولاً در فاصله چها ر تا 5 روز بعد از مصرف دارو ضایعات ایحاد می شود و بعد از یک هفته هم ناپدید می شود. همچنین ضایعات ممکن است که با مصرف داروهای خوراکی که برای پیشگیری از بارداری استفاده می شود، به وجود آید و در صورت فرد لکه هایی را ایجاد نماید که از لحاظ زیبایی فرد را دچار مشکل نماید.
و اما اگر ما به دنبال مصرف دارو دچار ضایعات پوستی شدیم چه عکس العملی نشان دهیم ؟
توصیه این است که اگرما به دنبال مصرف داروی خاصی دچار ضایعات پوستی شدیم چه این ضایعات همراه با علایم عمومی باشد و چه نباشد بهترین کار این است که به مراکز درمانی و پزشکان مراجعه کنیم و پزشک تشخیص دهد که ضایعات پوستی به چه شکلی درمان شود.
قطع کردن دارو به صورت خودسرانه خصوصاً بدون داشتن ضایعات عمومی از جمله مشکلات تنفسی، کار درستی نیست زیرا با این کار بیماری بهبود نمی یابد و فقط از بروز ضایعات پوستی پیشگیری می شود. »

گیاهان دارویی : " گیاه اسطوخودوس و خواص دارویی آن "

اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
- برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم بریزید و به مدت 15 دقیقه در آن دراز بکشید.
- مقوی معده و ادرار آور است.
- عرق آور است و تب را پایین می آورد.
- کبد یا جگر را به کار می اندازد و بیماریهای جگر را برطرف می کند.
- ضد تشنج و برای تقویت عمومی بدن خوب است.
- کرمهای معده و روده را از بین می برد .
- بیماریهای ریوی و سرفه را برطرف می کند.
- در معالجه زکام موثر است.
- از آن می توان به عنوان مسهل استفاده کرد.
- برای رفع بیماریهای مجاری و ادرار مفید است.
- برای رفع فراموشی و تقویت حافظه از دم کرده اسطوخودوس استفاده کنید.
برطرف کردن غم و اندوه هر روز دم کرده اسطوخودوس بنوشید.
- اگر دست و پای شما خواب می رود از این گیاه استفاده کنید.
- برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم کرده اسطوخودوس را بنوشید.
- زردی را برطرف می کند.
- برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است.
- سردردهای یک طرفه یا نیم صرعی را درمان می کند.
- برای معالجه ضعف اعصاب مفید است.
- تپش قلب را از بین می برد.
- آسم را برطرف می کند.
- برای برطرف کرده سوء هاضمه یک قطره اسانس اسطوخودوس را در یک گیلاس آب شیرگرم بریزید و یا یک پیاله از دم کرده آن بنوشید.
- اسطوخودوس درمان کنده رماتیسم، آرتروز و نقرس است. برای این منظور کمپرس آن را بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا این که ۲ قطره روغن آن را با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کنید و عضو دردناک را با آن ماساژ دهید.
- برای برطرف کردن بوهای نامناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب بریزید و بگذارید به آرامی بجوشد. عطر مطبوعی را در هوا پخش می کند .
- برای رفع بی خوابی یک قاشق چای خوری پودر اسطوخودوس را با یک قاشق چای خوری پودر سنبل الطیب مخلوط کرده و در یک گیلاس آبجوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. این دم کرده را یک ساعت قبل از رفتن دررختخواب میل کنید تا بی خوابی شما برطرف شود. برای این که به چگونگی مصرف این گیاه مفید آشنا شوید بهتر است با کسی که درباره گیاهان دارویی اطلاعات دارد مشورت نمایید.

دانستنیهای طبی : " آلودگی خاک "

خطر آلودگی خاک کمتر از خطر آلودگی هوا نیست اما از آن جایی که این آلودگی ملموس نیست کمتر به آن توجه می‌شود. هرگونه تغییر در ویژگی اجزای خاک به ‌طوری که استفاده از خاک مضر یا ناممکن شود، آلودگی خاک نامیده می‌شود. آلودگی خاک باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش رشد و نمو گیاهان و در نهایت منجربه فرسایش خاک و بیابان‌زایی می‌شود.
مهمترین آلاینده های خاک اینها هستند :
- مواد دفع شده از معادن و فابریکه های فعال که آلودگی صنعتی را به وجود می آورند.
- مصرف سوختهای فسیلی یا آلودگیهای نفتی
- کودها و سموم زراعتی
در حال حاضر به‌دلیل تولید بیش از حد زباله، جمع آوری غلط و بازیافت ناقص زباله‌های خانگی، صنعتی، شفاخانه ای، پسابهای صنعتی، فاضلاب شهری و نخاله‌های ساختمانی و جمع شدن زباله در حاشیه شهرها با آلودگی شدید خاک و منابع آب روبه‌رو هستیم.
وسایط نقلیه موتوری از یک سو با تولید منواکسیدکربن هوا را آلوده می‌کنند و از سوی دیگر روغن، براده‌های لاستیک و لنتهای ترمز آنها که حاوی آزبست است، منابع خاک و محیط ‌‌‌زیست را نابود می‌کنند.
بعضی از موادی که از فاضلابها و پسماندهای صنعتی که وارد خاک می‌شود فلزات سنگین است. فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم، سلنیوم و... که در خاک ذخیره می‌شوند، بسیار خطرناک هستند و با ورود به چرخه غذایی زیانهای جبران‌ناپذیری را به جای می‌گذارند.
یکی دیگر از موارد آلودگی خاک بارانهای اسیدی است که در اثر آلودگی و دود فابریکه ها در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت دیده می‌شود. باران اسیدی در آلودگیهای خاک، بدترین نوع آلودگی محسوب می‌شود؛ چرا که در درجه اول باعث از بین رفتن پوششهای جنگلی و در درجه دوم باعث آلودگی منابع آب در حد وسیع می‌شود.
در اکثر شهرها پسابهای فابریکه ها به رودخانه‌ها ریخته می‌شود که این مسأله علاوه بر آلودگی آبهای سطحی و آلودگی خاک به آلوده شدن منابع زیرزمینی نیز منجر می‌شود. بیشترین آلودگیها در منابع خاک، در اطراف پالایشگاههاست. مقاومت و پایداری عناصر سنگین در خاک نسبت به سایر آلاینده‌ها بسیار طولانی بوده و آلودگی خاک توسط فلزات سنگین تقریباً دائمی است. اثرات زیانبار آنها بر موجودات زنده ثابت شده است و بارها موجب حوادث زیست محیطی شده‌اند. بعضی از این اثرات زیانبار فلزات سنگین شامل این موارد است: اختلال فعالیتهای زیستی یا بیولوژیک خاک، اثرات سمی بر گیاهان و اثرات زیانبار بر انسان در اثر ورود مواد به زنجیره غذایی.
زباله یکی از مهمترین منابع آلوده‌سازی‌ خاکها محسوب می‌شود. زباله‌ها می‌توانند به داخل زمین نفوذ کنند و منابع آبی را نیز آلوده کنند. یکی از مهمترین و خطرناک ترین زباله‌های شهری، زباله‌های شفاخانه ای است که بخشی از بافت بدن یک بیمار، سوزنهای آلوده به بیماریهای خطرناک، تیغهای جراحی بیماران حاوی بیماری ایدز و... قسمتی از زباله‌هایی است که از شفاخانه، همراه با صدها هزار تن زباله معمولی جمع آوری می‌شود. دفن زباله‌های شفاخانه ای، آبهای زیرزمینی را آلوده می‌کند.
وجود شوینده‌ها در فاضلاب نفوذپذیری خاک را افزایش می دهد و موجودات زنده و کوچک و حتی مولکولهایی که به ‌طور معمول نمی‌توانند از صافیهای خاک عبور کنند در حضور شوینده‌ها قادر خواهند بود از سوراخهای کوچک لایه‌های متوالی و مختلف خاک عبور کنند و موجب آلودگی میکروبی آبهایی شوند که در فاصله زیاد نسبت به سطح زمین قرار دارند.
استفاده بیش از حد سموم و کودهای زراعی، آنتی‌بیوتیکها و هورمونها در دام و آبیاری مزارع با فاضلابهای آلوده از عوامل مؤثر در آلودگی خاک است. سرطان، بیماریهای عصبی و تنفسی و پوستی از اثرات درازمدت آفت کشها بر انسان است.
آفت‌ کشها از راههای مختلفی وارد خاک می‌شوند که عبارتند ازکاربرد مستقیم آنها در خاک از طریق سمپاشی و برگشت مستقیم ذرات سموم معلق در هوا به زمین، ‌سموم جذب شده در سطح ذرات خاک معلق در هوا و نشست آنها بر زمین و بقایای گیاهانی که به خاک اضافه می‌شوند و سموم جذب شده به وسیله موجودات زنده خاک. کودهای شیمیایی خواص خاک را تغییر می‌دهند یعنی نفوذپذیری خاک را نسبت به هوا و آب کم و اصطلاحاً خاکها را سخت می‌کنند.

" سوال و جوابهای طبی - صحی "
سوال: دوست عزیزی سوال نمودند که حدود دو الی سه ماه است که دانه یا جوش بزرگ و سرخ رنگی در پلک پایین یکی از چشمهایم پیدا شده است که گاهی خارش دارد و گاهی هم از آن خون و چرک می آید.
این دوست عزیز خواستند که بدانند این مشکل چگونه رفع می شود؟
صحبتهای محترمه داکتر سمانه آبیاری در این باره:
« به احتمال خیلی قوی این فرد مبتلا به التهاب ملتهمه چشم است. یعنی التهاب و عفونت پرده شفافی که زیر پلکها و قسمتهایی از کره چشم را می پوشاند. این التهاب به علت عفونتهای ویروسی، باکتریایی و یا حساسیتی بروز می کند. علایم آن ترشحات روشن سبز یا زرد از چشم است که وقتی فرد می خوابد پوسته های چسبناک روی مژکها باعث می شود که نتواند حین بیدار شدن پلکهایش را از هم باز کند. درد، تورم، سرخ شدن ناحیه، حساسیت به نور و خارش از دیگر علایم این عارضه است. از آن جایی که این بیماری می تواند تا دو هفته بعد از بروزعلایم مسری باشد، بنابراین بایستی که کار تشخیص و درمان آن سریع انجام شود. پزشک هم از ترشحات چشم نمونه گیری کرده و به آزمایشگاه می فرستد تا عامل آن مشخص شود. اگرعامل عفونت باکتریایی باشد، نیاز به استفاده از قطره آنتی بیوتیک است. اگر عفونتها ویروسی باشد طی یک هفته خود به خود درمان می شود. و اگر عامل عفونت چشم بر اثر حساسیت باشد، از قطره های چشمی جهت درمان استفاده می شود که شامل آنتی هیستامین ها و قطره های ضد التهابی است. خود فرد مبتلا هم می تواند در کاهش علایم با استفاده از کمپرس گرم بر روی چشم اقدام نماید.( استفاده از یک پارچه تمیز و گذاشتن آن در آب گرم و قرار دادن روی چشم ). برای پیشگیری هم افراد باید چشمان خود را با دست نمالیده و وسایل شخصی خود را تمیز نموده و نگذارند که کسی از آنها استفاده کند. همچنین اگر خانمی به این بیماری مبتلا است، باید تمام لوازم آرایشی مورد استفاده خویش را دور بیندازد. »

+ نوشته شده توسط As Man در دوشنبه دوم اسفند 1389 و ساعت 20:8 |